viernes, 18 de octubre de 2013

Ingmar Kroonenberg ens porta la música dels divendres

Ingmar Kroonenberg en directo
Com cada divendres, a Barberà al Dia hem tingut música en directe. Avui hem tingut el plaer de tenir amb nosaltres l'Ingmar Kroonenberg, cantautor d'origen holandès que des de l'any 2004 no ha parat de treballar tant en el món musical com en el de l'humor. L'any 2009 ve a parar a  la nostra terra "per amor", com ell mateix explica. Actualment segueix residint a Catalunya on ha començat a dedicar-se a la música en català. El seu particular accent i l'humor de les seves cançons no deixen indiferent a ningú; sempre acaba arrencant un somriure per les situacions inesperades i extraordinàries de les seves lletres. És un artista innovador dins del panorama de cantautors de la zona per la seva capacitat de barrejar elements dins de les cançons.El febrer de 2012 va gravar el seu primer disc amb 4 cançons, titulat "Sempre Buscant", que li va donar varis premis en la modalitat de cantautor. Aquest mateix juliol va gravar el seu primer àlbum, anomenat L'home alt i la professora de català, i  al mateix temps va publicar el videoclip La professorade català. Té un estil molt peculiar, tot combinant pop-rock amb altres gèneres musicals com el folk o inclòs el blues. La seva habilitat amb els idiomes li ha obert moltes portes en el panorama musical, oferint tant cançons pròpies com versions d'altres compositors  en directe. T'ha agradat i vols saber més sobre l'Ingmar? Doncs no et perdis la seva agenda perquè tindràs unes quantes oportunitats de veure'l en directe durant els propers mesos.

Ingmar Kroonenberg en directo
Aquí et deixem un dels temes que l'Ingmar ha tocat en directe a l'estudi de Ràdio Barberà: L'home alt.Aquí us deixem el podcast amb l'entrevista:
Altres dels grups que han passat pels estudis de Barberà al Dia són:

Rosendeando
Carol Dee & The D-Vils

jueves, 17 de octubre de 2013

S’apropa la gran cita del comerç a la ciutat: la Shopping Night

Ahir a Barberà al Dia vam parlar amb Alfonso Alharilla, president de Barberà ComerçUrbà, sobre la Shopping NightShopping que s’organitzarà a la ciutat el proper dissabte 19 d’octubre. L’objectiu d’aquest acte, organitzant conjuntament amb la col·laboració de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, serà el de promocionar el comerç local entre la població. A la Shopping Night, que començarà a amb una batucada a les 20:00 hores a la plaça de la Vila,  hi col·laboraran més de 130 comerços i botigues de la ciutat. A més, es faran al voltant de 100 activitats organitzadespels propis establiments.  
Barberà Shopping Night
Activitats programades durant la Shopping Night a diferents punts de la ciutat. Font: www.bdv.cat


A les 21:00 hores, un grup de música en directe anirà passant per diferents zones de la ciutat. Però a més de les activitats que s’aniran realitzant pels diferents establiments, cal sumar els diferents actes que es faran als propis carrers i voltants de les botigues: tallers infantils, fires d’artesania, xerrades sobre educació als fills o fires de degustació d’aliments entre altres.

La  Shopping Night es donarà per conclosa a les 24:00 hores. Se’ns dubte, és una ocasió excepcional per promocionar el comerç a la nostra ciutat i gaudir d’una iniciativa que ben segur despertarà l’interès de tots els barberencs i famílies del pobles veïns.  Des de Barberà al Dia volem donar tot el nostre suport a aquesta iniciativa. Molta sort!

Fonts:

miércoles, 16 de octubre de 2013

Entrevista con la PAH Badia

David Molero y Cristina Alcarrás, miembros de la PAH Badia han visitado los estudios de Radio Barberá. Los dos activistas nos han hablado sobre la última hora de la ocupación de la sucursal de Catalunya Caixa en Badia (Tibidabo, 80). Catalunya Caixa, ha roto unilateralmente el acuerdo que habían llegado con la PAH en 2010 relativo a desahucios de viviendas de protección oficial.


Además, hemos conocido la última hora sobre la situación de los 43 inquilinos que han ocupado el bloque de pisos del banco "malo" en Salt.

Foto entrevista a PAH Badia
Foto: David Molero y Cristina Alcarrás durante la entrevista

Foto entrevista a PAH Badia
Foto: imagen tomada durante la entrevista a PAH Badia

Otros temas que quizás pueden interesarte:

martes, 15 de octubre de 2013

Coneixes la Setapedia?

Juntar el modernisme de les aplicacions per mòvil i el tradicionalisme boletaire sembla quelcom dificil.
El nostre entrevistat d'avui, l'Arnau Pascual, no ho veu així. Ell és el creador de la Setapedia, una app amb la qual els boletaires tenen més de 500 fitxes amb informació bàsica sobre moltes de les varietats de bolets que podem trobar.Més informació sobre la Setapedia i enllaç de descàrrega:Altres entrevistes que poden interessart-te:

Júlio González, portaveu del moviment Foro Ético

Toni Mata, Coordinador de guió de 'El Hormiguero'

lunes, 14 de octubre de 2013

Las recomendaciones musicales de la semana

Recomendaciones musicales
Foto: Andrés Moreno
En el programa de esta mañana, Ernesto Hernández nos ha contado las recomendaciones musicales de la semana. Si no queréis perder detalle, aquí os dejamos toda la información sobre los eventos más importantes de los próximos días:

¡CONCIERTO RECOMENDADO!
 • El domingo 20, y dentro del 45º Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Richard Bona actuara en el Barts del Paral·lel. El cantante y compositor camerunés de jazz ha dado la vuelta al mundo con su música para acabar en la ciudad condal ofreciendo su repertorio lleno de colorido musical. Latin jazz, pop africano y tango entre otros estilos que hará las delicias de los asistentes. 20:00h, entradas de 30 a 38 euros. ¡Jazz en estado puro!
LUNES 14

 • Esta noche, a las 20:00h. en la sala Rocksound de Barcelona, tendremos la oportunidad de escuchar en directo a Xibalba. La banda de hard metal californiana presentará su álbum "Hasta la muerte", un trabajo que se ha visto influenciado por otros grupos como Sepultura o Morbid Angel. El concierto lo abrirán las bandas locales Oblivion y Claiming the crown y también contara con la presencia de los italianos Hierophant. Tendrá un coste de 12 euros en taquilla y 10 anticipada.
 • Si queremos disfrutar de otro estilo de música más cercano al rock, en La Perla Rock'n'Roll Bar de Barcelona podremos disfrutar con la audición deLightning Bolt, el nuevo trabajo de Pearl Jam. La Banda de Seattle ofrece así su décimo álbum de estudio, una buena oportunidad para saborear su trabajo recién publicado. A las 21:00h, la entrada es gratuita.
MARTES 15
 • La sala Sidecar de Barcelona contará con la actuación de BarrenceWhitfield & The Savages, un Rock & Roll eléctrico y cañero que no deja indiferente con sus ritmos y vertiginosos punteados. A las 21:30h, La entrada es de 15 euros, anticipadas 13.20 euros.
Hombre tocando el contrabajo
Foto: Jimmy Baikovicius
MIÉRCOLES 16

 • Mandarin Oriental Hotel Barcelona nos brinda la actuación de la espectacular voz de Víctor Mirallas & Groovin' High, una combinación de temas propios y versiones de grandes temas. Jazz de alta calidad a las 22:30 en el espacio de Banker's Bar ¡La entrada es gratuita!
 • Un poco antes, David Mengual & Free Spirits Big Band actuarán en la sala Jamboree de Barcelona. Jazz instrumental de contrastes en dos sesiones: 20:00 y 22:00h. La entrada será de 10 euros en taquilla y 8 anticipada.
JUEVES 17

 • El Bar Zim de la ciudad condal ofrece en directo a Vicente Freire, un recital de música popular brasileña al alcance de todos los bolsillos. A las 20:30h, la entrada es gratuita.VIERNES 18

 • Rebeldes - 123 Acción actuarán en la sala Luz de Gas. Parece que "los tiempos de Rock & Roll vuelven y con más fuerza que nunca, con un estilo más transgresor que nunca. A las 21:30h, entrada a 12 euros. 

 • La Maceta de Barcelona acoge a Syd Barretina, con una actuación de tributo a la mítica banda Pink Floyd. A las 22:00h, la entrada es libre.

SABADO 19
 • A las 21:00h y por tan sólo 8 euros (6 euros anticipada) podremos disfrutar de Turing Tarpit + C-Utter, dentro del festival LEM2013. La banda ofrecerá un amplio repertorio de música experimental en La Fontana, Espai Jove de Gràcia, en Barcelona.
 • Dentro del 45º Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Sant Cugat del Vallès acoge a Dianne Reeves, considerada una de las mejores cantantes de Jazz en la actualidad.  Con 19 discos y 4 premios Grammy a sus espaldas, es una ocasión imprescindible para disfrutar de la calidad de su banda y la espectacularidad de su voz. A las 21:00h, entrada 15 euros.
DOMINGO 20
 • Actuación de Jeffery Davis & Marc Miralta Quartet en Traska Truska, Molins de Rei a las 19:00h. El genio vibrafonista y el baterista se han unido para ofrecer un recital a base de clásicos de jazz y temas propios.  La entrada es de 9 euros.
Si te interesa saber de qué grupos hemos hablado en las otras secciones de recomendaciones musicales, aquí las tienes:
Semana del 21 de octubre.
Semana del 28 de octubre.
Semana del 4 de noviembre.